måndag 30 april 2012

Valborgsmässoafton med en musikpytt


Här kommer en salig blandning av ny och gammal musik innan. Den röda tråden i detta inlägg är att det inte finns någon röd tråd. 


Den sista april eller vardagligt talat "Valborg" är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg, mot häxtro och onda andar, som uppstod efter hennes död år 779.

Vi tänder musikbrasan på en gång och börjar med Arthur Brown och låten Fire som blev en dunder hit 1968. Välkommen in i The Crazy World of Arthur Brown.




Den kanadensiska gruppen Cold Specks har en sångerska vid namn Al Spx och rösten. Vilken röst. Lyssna själva, här är låten Blank Maps.






Vi tar en till med Cold Specks som jag hittade på lite mystiska vägar. Varsågod och klicka på länken, under bilden, så dyker Reeling the Liars In (Swans cover) upp:





Vad sägs om en ny låt av Beck? Visst andas låten Looking For A Sign en hel del Neil Young. Har dessutom en bra bild som min dotter tog med sig från Australien som passar väldigt bra.

 


 



 
Och vad sägs om Becks låt Corrina, Corrina...


 


När Regina Spektor och hennes nya låt Small Town Moon är väldigt, väldigt bra.






Snabbt över till Theme Park och  RAC remix av låten Two Hours.





 

Exlovers med en ljuv Chris Isaac cover, Wicked Game...




 
Jag avrundar med lite mer musik som brinner Talking Heads och deras makalösa live version av Burning down the house från Stop making sense 1984.





Vi hörs i musikvimlet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar